“Eti Şehir Ve Göç Müzesi 9 yıldır neden hayata geçirilmedi?”

“Eti Şehir Ve Göç Müzesi 9 yıldır neden hayata geçirilmedi?”
Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şubesi, halka açılması beklenen ETİ Göç Müzesi’nin TÜGVA’ya verilmesi konusunda ilgililere sorular yöneltti.

Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, halka açılması beklenen ETİ Göç Müzesi’nin TÜGVA’ya verilmesi konusunda TÜGVA Kıraathanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını gerçekleştiren Dernek Şube Başkanı Güler Yılmaz, ilgililere sorular yönelterek ETİ Göç Müzesi’nde sergilenmesi için verilen eşyalara ne olduğunun halka açıklanması beklediklerini söyledi.

Yılmaz, “Memleket Sevdalı Derneği olarak soruyoruz: Türk Dünyası Vakfı ile TÜGVA'nın ortak bir projesi olan kıraathane ve göç müzesi için ETİ yönetiminin onayı var mıdır? Yoksa ETİ A.Ş sponsorluğunu feshetmiş midir? Kültür ve turizm şehri olan, her yıl birçok yerli ve yabancı turist ağırlayan, tarih süreç boyunca Tatarlar, Kırım Türkleri, Çerkezler, Yörükler, Arnavutlar, Bulgar Türkleri, Yunan Türkleri ve Makedonya Türkleri Müslüman Arnavutlar gibi birçok halkların göç ettiği Eskişehir'imiz tam 9 yıldır bu müzenin açılmasını bekliyor. 2015 yılında temeli atılan ETİ Şehir ve Göç Müzesi 9 yıldır neden hayata geçirilmedi? Bu süre boyunca TÜGVA'nın projeye dahil olması mı beklenildi?” sorularını yöneltti.

“Turistlerin en çok ziyaret ettiği Tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan bu müze 9 yıl önce hayata geçirilseydi sadece Eskişehir değil, Türkiye içinde önemli bir kültürel kazanım olacaktı” diyen Yılmaz, “Müze olarak planlanan ekipmanların yerinde durduğu söyleniyor. Bazı göçmen derneklerinin kültürel değerleri olan geleneksel el işlerinin, geleneksel oyma örneklerinin, turizm ve hayvancıkta kullanılan eşyaların nerede olduğu konusunda, Eskişehir halkı olarak bilgi verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum